skip to Main Content
Nettsiden er under utvikling

Norsk domenenavn for alle fra 17. juni 2014

Norsk domenenavn for alle under .no fra 17. juni 2014

Resultatet fra høringen er klar opplyser Norid og fra den 17. juni 2014 vil privatpersoner også kune booke eget .no domene. Frem til nå salget av .no domener har vært begrenset til bedrifter og virksomheter.

norsk domenenavn for alle

Les under Norids pressemelding.

Klart flertall for å åpne

Det har vært ulike holdninger til hvorvidt .no burde åpnes for privatpersoner eller ikke, men høsten 2013 anbefalte Norpol (rådgivende organ for regelverksutvikling) at .no burde åpnes for alle.

Spørsmålet var ute på åpen høring vinteren 2014. Nesten 500 enkeltpersoner og virksomheter sendte inn høringssvar, og et klart flertall støttet anbefalingen fra Norpol om å åpne.

Kategoridomenet priv.no vil bli videreført.

Dette er meg på Internett

Et domenenavn kan brukes til å skape sin egen identitet på Internett, noe som kan være nyttig også for privatpersoner. Det kan brukes til å lage en webside eller en blogg, og ikke minst kan det brukes til å lage en e-postadresse. Under ditt eget domene kan du lage så mange e-postadresser du vil, for eksempel en til hver i familien. En e-postadresse under ditt eget domene kan du ha resten av livet, uavhengig av om du skifter arbeidsgiver eller nettleverandør.

.no er et godt valg

Det norske toppdomenet er et godt valg. Det har høy kvalitet og god sikkerhet, og signaliserer tilhørighet til Norge.

— Et norsk domenenavn er stabilt og blant de sikreste i verden, og vi er veldig glade for at vi nå kan utvide tilbudet til privatpersoner, sier Hege Ossletten, fungerende daglig leder i Norid.

Startskudd med loddtrekning

Alle skal ha like muligheter når tildelingen starter. Det innebærer at vi først tar imot søknader som går inn i en loddtrekning, slik at det blir en rettferdig konkurranse om navn som flere har lyst på.

De første søknadene fra privatpersoner kan sendes inn tirsdag 17. juni 2014 kl. 10.00. Før den tid er det lurt å tenke ut gode navn og sjekke hva som er ledig.

Ingen fortrinnsrett

Det vil ikke gjelde noen form for fortrinnsrett til private domenenavn, slik det heller ikke gjør for andre domenenavn. Det betyr at alle kan søke om et hvilket som helst navn. Den som skal skaffe seg et domenenavn må bare passe på at navnet ikke er i strid med norsk lov eller bryter med andres rettigheter.

 

-Book ditt eget domenenavn hos  Active24 Webhotell

 

 

Gregory Gjini

Growth marketing advisor og forretningsutvikler med viktig erfaring fra noen av Norges beste byråer - MediaCom, Dentsu, TRY.
Solid erfaring med digital markedsføring, både strategisk og praktisk.

Jeg hjelper mine kunder med: SEO og innholdsamarkedsføring, e-postmarkedsføring og marketing automation, B2B leadsgenerering.

Du finner meg på Linkedin
Kom i kontakt med meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top
×Close search
Search